Bordeaux og Dordogne

Dette er gåsens land og en egn, hvor man lever godt. Ligesom i Normandiet har man en tendens til at anvende smør og fløde i stedet for olie i madlavningen, men man kan også finde mange retter tilberedt med gåsefedt.

I dette distrikt skal man virkelig smovse i trøfler og Foie Gras, og disse to ingredienser findes i næsten alle retter, der hedder noget med périgourdine.

Trøflerne, der anses for en stor delikatesse, kommer fra skovene, hvor de bliver fundet af særligt opdrættede hunde og bliver solgt til forbløffende priser på markederne.

Selvom det er gåsen, der indtager hæderspladsen på menukortet, kan man også finde ænder og kalkuner, som er ved at komme mere og mere på mode på egnen.

Der serveres også svinekød, og tænk på oksekød i form af Entrecôte à la Bordelaise eller lammekød fra Pauillac, hvor fårene græsser på bredderne af floden Gironde.

Gode ferskvandsfisk som majsild og skægkarpe kan fås overalt.

På denne tid er der naturligvis masser af saftige, friske forårsgrøntsager.

Komælksoste kommer hovedsagelig fra nabodistriktet Auvergne. De lokale oste er normalt gedeoste.

Blandt desserterne kan man vælge imellem bl.a. Clafoutis, majspandekager og mandelkager.