Kaffekage

 

1 dl stærk kaffe
250 g mascarpone (italiensk flødeost)
2½ dl piskefløde
½ dl flormelis
1 spsk sukker
2 spsk. cognac
18 „ladyfingers“
2 spsk. rom
100 g hakket mørk chokolade
2 spsk. Amarettolikør
50 g ristede mandelflager

 

Pisk mascarpone med ½ dl kaffe og flormelis til en let creme.

Kom sukker og resten af kaffen i en gryde og kog til en tynd sirup, der derefter afkøles.

Når det er afkølet, deles portionen i 3 små skåle, som derefter tilsættes hhv. cognac, rom og Amaretto.

Læg 6 kiks på et fad og dryp cognacblandingen over efterfulgt af et lag creme, der bliver drysset med 1/3 af chokoladen.

Læg de næste 6 kiks på, dryp med romblanding, påsmør et lag creme med chokolade som før, og gentag processen med de sidste 6 kiks og Amarettolikøren.

Øverst lægges det sidste af cremen, der pyntes med chokolade og de ristede mandelflages.

Sæt kagen koldt – gerne natten over i køleskab.