Chokoladetærte

 

250 gram smør
150 gram valnødder
150 gram mandler
300 gram chokolade
100 gram sukker
6 æg
salt

 

Klip/riv bagepapir ud, så det passer til formens bund. Smør form og bagepapir med smør og læg bagepapiret i bunden af formen.

Blend nødder og mandler, til de er pulveriserede (30-40 sekunder). Knus 200 gram chokolade og blend det sammen med nødderne. Hæld nødder, mandler og chokolade op i en skål. Blend smør og sukker, til massen bliver cremet. Tilsæt æggeblommer en ad gangen. Rør smør-blandingen i chokoladen og nødderne.

Pisk æggehvider tilsat lidt salt stive. Vend forsigtigt hviderne i chokoladeblandingen og hæld det hele op i formen.

Inden kagen sættes i ovnen, knuses de sidste 100 gram chokolade, og stykkerne stikkes ned i dejen.

Tærten bages i ovnen ved 190 grader i en times tid. Tærten serveres med creme fraiche eller is.