Cappuccino-mousse

2½ dl sødmælk
½ flækket stang vanille
1 knsp. kanel
1 knsp. stødt muskat
3 blade husblas
2 breve espresso-kaffe
2 æggeblommer
1 dl sukker
2½ dl piskefløde

Pynt
Høvlet mørk chokolade

Læg husblasen i blød i vand. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Kog mælk og krydderier i 5 min., fjern vanillen og tilsæt espresso-pulver.

 Vrid husblasen op af vandet og kom den i gryden. Pisk lidt efter lidt godt halvdelen af mælkeblandingen i skålen med æggesnaps.

Kom blandingen tilbage i gryden og lad cremen varme igennem og tykne let under omhyggelig omrøring med en grydeske - men uden at koge.

Hæld cremen i en skål og lad den køle af, til den begynder at stivne. Stil den evt. i køleskabet. Rør i den af og til.

Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme. Der bliver ca. 3/4 liter.