Vildand med blommesauce og ferskener

4 personer

2 vildænder à ca. 750 g renset vægt

salt og peber
20 g smør

Sauce:
8 friske blommer
2 chalotteløg
50 g smør
3/4 l vildtfond
eller kalvefond

Garniture:
4 friske ferskener
8 hele nelliker
25 g smør

Ovntid: ænder ca. 1 time
Ovntid: garniture ca. 10 min

Vinforslag:
Brunello di Montalcino

Sæt ovnen på 225 grader, tør ænderne godt og gnid dem ind- og udvendigt med salt og peber.

Pensl dem med smeltet smør og anbring dem i et ovnfast fad.

Sæt ænderne i ovnen i ca. 45-50 min, tag dem ud og skær lårene fra og kom disse tilbage i ovnen i yderligere 10-15 min. Udpiblende saft skal være klar.

Hold ænderne varme under alufolie.

Udsten blommerne, smelt 40 g smør i en gryde og lad blommerne snurre heri et par minutter. Tilsæt godt halvdelen af fonden og lad den koge 5 min. med blommerne. Passér dem gennem en sigte.

Pil løgene og hak dem fint. Lad dem snurre i resten af smørret i en gryde og tilsæt derefter resten af vildtfonden og blommefonden. Lad saucen koge lidt ind og smag til med salt og peber.

Skyl fersknerne og rids dem i skindet et par steder med en kniv. Knus de hele nelliker og drys dem over fersknerne. Stil fersknerne i et ovnfast fad, pensl dem let med smeltet smør, sæt fadet midt i ovnen og lad fersknerne mørne ca. 10. minutter.

Server råstegte kartofler til.

Hvis der ikke kan fås friske ferskner, så anvend ikke for søde pærer.