Tournedos

 

2 tykke skiver oksemørbrad
2 spsk. olie eller 
smør til stegning
2 spsk. kødekstrakt
25 g smør
50 g foie gras
1 dl madeira
friskmalet sort peber

Tilbehør:
Stråkartofler og grønærter

Vinforslag:
Denne ret fortjener
en god færdigmodnet 
Bordeaux fx 
Château Margaux
, France, 
Château du Sales Pommerol
, France
 - eller måske en luksusvin som:
Vega-Sicilia Reserva Especial, Spanien

 

Kødet drysses med salt og peber, hvorefter det steges i hed olie på en pande i 3-10 minutter på hver side alt efter, om man ønsket kødet rødt eller gennemstegt.

Læg det på et ildfast fad og hold det varmt.

Smørret kommes på panden sammen med kødekstrakten, madeiraen tilsættes (evt. sammen med en smule kogende vand), og saucen hældes over tournedos'erne.

Fordel skiver af foie gras over kødet og server med stråkartofler og smørvendte grønærter.