Portergryde

4 portioner

300 g skalotteløg
25g smør
1/2 dl (30 g) mel
1/2 tsk. salt
1 knivsp. peber
800 g skært oksekød
i tynde skiver
2 spsk. olie
1 fl. porter
1 oksebouillonterning
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. brun farin
1 spsk. frisk timian
evt. hakket persille til pynt

Forslag til drikkevarer:
Øl

Pil skalotteløgene og sautér dem i smør, til de tager farve. Tag dem op.

Bland mel, salt og peber og vend kødskiverne deri. Brun kødet i resten af smørret i to omgange. Til anden omgang tilsættes yderligere 25 g smør.

Når kødet er brunet tilsættes løg, porter og bouillonterning. Lad det koge i 5 min.

Rør sennep, brun farin og timian i. Lad det simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.

Pynt evt. med hakket persille. Kan serveres med kartoffelmos eller brød.