Oksemørbrad med septembersalat 
og chokoladesauce

4 personer

4 skiver oksemørbrad
smør til stegning
salt & peber

Salat:
300 g blandede salatblade
2 nektariner
50 g valnødder eller pecannødder
30 g ristede hasselnødder
200 g blåbær eller brombær

Sauce:
4 dl. kalve- eller oksefond
1 spsk. eng. sauce
30 g mørk chokolade
½ tsk. paprika
salt & peber

Tilbehør:
evt. små pillekartofler

Vinforslag:
Viña Casa Silva, Chile

Lav ca. 4 dl. kalve- eller oksefond.

Riv salatbladene i mindre stykker og skær nektarinerne i tynde både. Læg salatstykkerne på et stort rundt fad og fordel nektariner, nødder og bær henover.

Steg oksemørbradskiverne rosa i en lille skive smør, krydr dem med salt og peber og pak dem ind i stanniol, så de kan trække, mens saucen tilberedes.

Hæld den færdige fond over i panden og tilsæt eng. sauce, paprika, salt og peber. Lad væsken koge op og tilsæt chokoladen. Smag saucen til med salt og peber. Man kan evt. jævne den ganske let.

Server med salat og pillekartofler.