Kylling

 

1 friskslagtet
kylling

Pesto:
50 g frisk basillikum
3 spsk. pinjekerner
3 spsk. olie
30 g reven parmesanost
salt, peber

2 fennikel
2 hjertesalat
50 g bacon
1 dl hvidvin
1 dl bouillon

Vinforslag:
Retten er krydret, 
derfor skal der 
serveres en kraftig
vin til.
Fx Cabernet-
Sauvignon
fra Chile 
eller Sydafrika

 

 

Gnid kyllingen med salt og peber.

Miks i blender: basillikum, pinjekerner, olie, ost, salt og peber.

Løsn kyllingeskindet fra brystet og fyld pestoen under skindet.

Pensl kyllingen med olie og læg den i et ovnfast fad.

Halver fennikel og salat og skær baconen i strimler.
Kog det hele 3-4 min. og lad det dryppe tørt i en sigte.

Steg kyllingen 25 min. ved 180º. Skær grøntsagerne i mindre dele og læg grøntsager og bacon ved kyllingen i ovnen efter de første 25 min.

Hæld efter yderligere 5 min. hvidvin og bouillon ved og steg det hele i yderligere 15 min, til kyllingen er mør.

Flûtes eller kartofler passer til.