Culottesteg

 

4 personer

1 culottesteg
på ca. 1 kg

haricots vertes
bagekartofler

1 fl. rødvin
til stegning
og sauce

salt & peber

Sauce:
Jævn skyen fra bradepanden 
ganske let og smag den til 
med salt og peber.

Vinforslag:
Barolo, Italien

 

 

Tænd for ovnen på 250°, og lad den blive varm.

Rids imens stegen i tern, og gnid den med salt og peber.

Sæt den på en lille bradepande med rist i den varme ovn i ca. 15 min.

Hæld en flaske rødvin ved, og skru med for temperaturen til 175°.

Lad stegen stå i ovnen i ca. 45-60 min., alt efter hvor rød man ønsker den.

Culottestegen bør trække et kvarters tid inden den skæres for.

Kartoflerne vaskes og pakkes ind i stanniol. De sættes ind i ovnes samtidig med stegen, så de er møre, når stegen er stegt.

Bønnerne lægges i kogende, letsaltet vand og koger ca. 5 min.